Recept: Frans uienaperitief

Monsieur Plusfours probeerde een oud Frans recept uit: een aftreksel met uien en honing. Hoe smaakt dit aperitief?

De Amerikaanse, in Parijs woonachtige blogger en kookboekenschrijver David Lebovitz deelde onlangs op Instagram een recept: aperitif de l’oignon de Jane. Wilde een van zijn lezers het misschien eens uitproberen? Het Franse recept is supersimpel. Meer dan wijn(azijn), geraspte uien en honing heb je niet nodig. En hoeft ook nog niets eens maanden te staan.

Proeven

We hebben dit recept op twee manieren gemaakt. Een volgens het officiële recept met witte wijn en een met witte wijnazijn. De wittewijnversie was niet lekker, heel scherp ook, maar wel minder ui-ig dan de wijnazijnversie.

En die wittewijnazijnversie? We goten een scheutje ervan bij een glas koud bruiswater. En hoe smaakte het? Verrassend fris. Lekker. En ook nog eens alcoholvrij. Maar in huize Plusfours deelde niet iedereen die mening, want ‘uienwaterachtig’ en een ‘bouillonsmaak’.

Nieuwsgierig geworden?

Aan de slag!

Neem:

  • een halve liter witte wijn (of in ons geval een halve liter goede witte wijnazijn)
  • 2,5 uien (geraspt)
  • 50 gram vloeibare honing

Meng alle ingrediënten en laat het mengsel een dag op een koele plek staan. Zeef het mengsel en giet het in een mooie fles.* Laat ons weten wat je bevindingen zijn!

* Monsieur Plusfours vond een liter wat veel en halveerde daarom de ingrediënten.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© tekst: Monsieur Plusfours 2020, foto boven: Monsieur Plusfours, foto recept: David Leibovitz

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'