Vondst: cafetière van porcelaine de Paris

Het is jammer dat de nespressocupjes tegenwoordig zo populair zijn. Want de interesse voor fraaie koffiekannen, of op z’n Frans verseuses, is daardoor enorm gedaald. Jammer, want zet er een filter op en schenk ouderwets de koffie op met een fluitketel.

Voor wie die oude traditie in ere wil herstellen, is er nu een prachtige 19-eeuwse cafetière van porcelaine de Paris op eBay te koop. Volgens de verkoper dateert de kan uit de Empire Restauration (1814-1830). Het decor is met de hand beschilderd en doet denken aan porselein uit de tijd van Marie-Antoinette.

Vooralsnog staat de prijs voor deze koffiekan op slechts 22 euro, maar dat kan de komende dagen nog veranderen. Een minpuntje: de verzendkosten zijn met 39 euro aan de hoge kant. Maar biedt er verder niemand, dan heb je voor iets meer dan 60 euro straks een mooi stukje antiek in huis.

Update: de biedingstermijn is inmiddels afgelopen. Kijk hier voor het aanbod van verseuses.

Bekijk andere trouvailles op MonsieurPlusfours.nl

© Monsieur Plusfours 2020

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'