Netflix-tip: Miss Fisher’s Murder Mysteries

Detectiveseries die in de jaren twintig spelen: we love it! Na de tv-hit van Hercule Poirot is er nu een vrouwelijke opvolger: Miss Phryne Fisher, te zien op Netflix.

Verslavend om naar te kijken – dat zijn de avonturen van miss Phryne Fisher, een privédetective in de roaring twenties. Samen met politiedetective John ‘Jack’ Robinson, haar jonge, ingehuurde rechterhand Dorothy ‘Dot’ Williams en politieagent Hugh Collins lost ze moorden op in en rondom haar woonplaats Melbourne.  

Van circus tot racewereld 

Elke aflevering, gebaseerd op de boeken van auteur Kerry Greenwood, heeft een andere setting: van circus tot boksring, van racewereld tot wijngaard. En in die werelden begeeft Miss Fisher zich met glamour, humor, charme én actie. Niet alleen haar twenties kleding oogst bewondering, maar ook haar vrijgevochten geest. En ondertussen verslindt ze de nodige mooie mannen.

Liefde

De vier hoofdkarakters van Miss Fisher’s Murder Mysteries krijgen gedurende de in totaal 34 (!) afleveringen ieder vorm. Met natuurlijk een glansrol voor Miss Fisher zelf, inclusief het nodige drama (ze miet rekenen af met de moordenaar van haar zusje). En natuurlijk vallen Miss Fisher en politiedetective Jack uiteindelijk als een blok voor elkaar – al moeten we voor ‘de kus’ wachten tot het einde van de serie. Maar haar rechterhand Dot en de politieagent Hugh, het hulpje van Jack, verklaren elkaar al eerder de liefde. Hoewel, gemakkelijk is het niet want hun verschillende geloven staan verliefdheid in eerste instantie in de weg.

Gouden pistool

Met haar gouden pistool weet Miss Fisher menige schurk te overmeesteren. Al wordt het wapen ook weleens uit haar handen geslagen. Maar echt heel gewelddadig wordt het eigenlijk nooit. Het is fijne tv van de hoogste plank en dat verklaart ook dat de serie aan meer dan honderd landen werd verkocht. De serie was van 2012 tot 2015 op tv te zien, en nu dus op Netflix. Met recht een aanrader.

© tekst: Monsieur Plusfours 2019

MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!

2 reacties op “Netflix-tip: Miss Fisher’s Murder Mysteries

  1. Ik heb een paar afleveringen gezien en was niet overtuigd. Ik vond het niet boeiend genoeg, sorry.

  2. ronald says:

    Jammer! Wij hebben in elk geval genoten van deze serie 🙂

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'