Palais Galliera in Parijs verandert in permanent modemuseum

Foto: Mbzt, CC BY 3.0

Met de opening van Palais Galliera, musée de la mode de la ville de Paris, heeft Parijs er sinds 2013 een fraaie plek voor mode-exposities bij gekregen. Het 19e-eeuwse pand herbergt hoge, intieme, ja zelfs vorstelijke ruimtes op de begane grond. Nu maakt het museum een nieuwe stap in zijn bestaan bekend.

De kelder, 670 m³ groot, zal in 2019 veranderen in ‘Salles Gabrielle Chanel’ (kamers van Gabrielle Chanel). Op de begane grond komen de tijdelijke exposities, een verdieping lager – de kelder – zal de vaste collectie van het museum te zien zijn. En bezoekers staan ’s maandags niet langer voor een dichte deur: het museum zal voortaan de hele week geopend zijn.

De kosten van dit grootse project, 5,7 miljoen euro, worden opgebracht door het Parijse stadsbestuur en het modehuis Chanel. Daarmee zorgen zij ervoor dat Parijs – en Frankrijk – vanaf 2019 een permanent modemuseum heeft.

Update

De verbouwing van Palais Galliera is pas in 2019 van start gegaan. In 2020 zal het museum weer zijn deuren openen. Op instagram zijn de ontwikkelingen te volgen.

© Tekst: Monsieur Plusfours 2017

BENIEUWD NAAR ANDER PARIJSNIEUWS?
MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Foto: Mbzt, CC BY 3.0

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'