Voor een prikkie eten naast Chateau de Versailles

Eerst voor een prikkie lunchen, om je vervolgens te vergapen aan de rijkdom in Chateau de Versailles. Het kan nu bij Le Petit Bouillon Versailles.

Parijs telde rond 1900 zo’n 250 bouillons, volksrestaurants waar je goedkoop kon eten. Om vervolgens plaats te maken voor de wat chiquere brasseries. Maar bouillons zijn helemaal terug, zoals we eerder op deze pagina’s hebben besproken. Zoals laatst nog over Bouillon Chartier bij Gare de l’Est. Inmiddels heeft weer een nieuwe bouillon zijn deuren geopend, dit keer net buiten Parijs. En niet op zomaar ergens, maar vlak naast toeristenhotspot Chateau de Versailles.

Traditionele Franse recepten

Le Petit Bouillon Versailles serveert traditionele Franse gerechten zoals l’oeuf mayonnaise, boeuf bourguignon, blanquette de veau en saucisse purée. Voor de rekening hoef je niet te vrezen. Voorgerechten zijn er vanaf 2,20 euro, hoofdgerechten vanaf 8,90 euro en nagerechten vanaf 2,70 euro. Een klein minpuntje: op zondag zijn ze gesloten.

Le Petit Bouillon Versailles, 7 rue Colbert, 78 000 Versailles. Geopend: ma t/m za van 12 uur ’s middags tot middernacht.

© Tekst en foto’s: Monsieur Plusfours 2023

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'