Bouillon Chartier Parijs opent derde filiaal

Nog een laatste keer uiteten voordat je met de trein teruggaat naar Nederland? Het pas geopende Bouillon Chartier bij Gare de l’Est (en dus vlak bij Gare du Nord) is vriendelijk voor je portemonnee.

Sinds 1896 vind je in rue du Faubourg Montmartre het sfeervolle Bouillon Chartier. Hier kun je terecht voor Franse klassiekers als oeuf dur mayonnaise (2 euro), poireaux vinaigrette (3 euro), choucroute alsacienne (10,80 euro), quenelle de brochet, coulis de crustacés (8,50 euro) en crème au caramel (3 euro). Nog steeds zit het restaurant elke dag vol. Niet zo gek, want het voldoet nog altijd aan zijn filosofie: een kwaliteitsmaaltijd tegen een lage prijs in een sfeervolle omgeving.

In 2007 namen Gérard en Christophe Joulie van de Joulie-groep dit Parijse instituut over en voegden er twaalf jaar later een zusje aan toe: een filiaal in Montparnasse. Daarmee kreeg het restaurant uit 1903 weer zijn oorspronkelijke naam, nadat het sinds 1923 andere uitbaters en andere namen had gekregen. 

Filiaal nummer drie opende afgelopen april zijn deuren. Ook in deze zaak aan rue du 8 mai 1945 lopen obers met witte schorten en grote dienbladen af en aan. En trekt het behalve reizigers ook Parisiens. Verwacht geen culinaire hoogstandjes maar wel prima eten voor een prima prijs. 

Bouillon Chartier Gare de l’Est, 5 rue du 8 mai 1945, 75010 Parijs. Elke dag van 11.30 uur tot middernacht geopend. Reserveren is niet mogelijk. 

© Tekst en foto’s: Monsieur Plusfours 2022

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

 

2 reacties op “Bouillon Chartier Parijs opent derde filiaal

  1. pieter says:

    Bonjour, ja ook wij wilden hier wel eens eten, mede vanwege de historie. Nou, dat viel ons best tegen allemaal. Eerst sta je in de rij voordat je naar binnen kunt. Dan kom je in een grote soort van eetzaal die nogal lawaaierig is. De menukaart is zeer beperkt en het eten uiteindelijk van een zeer matige kwaliteit. Zeker als je daarna de rekening ziet. Wij vonden het al met al een soort van toneelstukje dat wordt opgevoerd door onaardige obers. Klantvriendelijk is men er zeker niet. Een instituut dat het moet hebben van zijn verleden. Geef liever wat meer uit voor goed eten en echte sfeer is ons advies.

  2. Monsieur Plusfours says:

    We hebben een geheel andere ervaring. Het waren geen culinaire hoogstandjes, maar we hebben prima gegeten in het filiaal bij Gare de l’Est. Ook hadden we een vrolijke ober die alle aandacht voor ons had. Al moet je het treffen, zeggen we er eerlijk bij. Een ober kan zijn dag niet hebben. En in de rij staan, dat hoort er nu eenmaal bij in Parijs 🙂

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'