De allermakkelijkse courgettesoep

Eerder schreven we hier over La cuisine du 6e étage, geschreven door Parisienne Nathalie George. In een piepklein, geïmproviseerd ‘keukentje’ bereidt deze grande dame van de chambres de bonne haar gerechten. Voor haar soupe Laurent heb je geen kookkennis nodig – zo makkelijk en snel is-ie te maken. Allez à la cuisine!

Wat heb je nodig

  • een pan
  • water
  • staafmixer
  • per persoon een courgette, in blokjes gesneden
  • bouillonpoeder of een blokje
  • zout en peter
  • roomkaas

Aan de slag

  • Doe de courgetteblokjes in de pan, giet er water bij tot ze net niet onderstaan. Voeg bouillonpoeder toe (of, afhankelijk van de hoeveelheid water, een halve, één of meer bouillonblokjes) en roer om. Laat zo’n 20 minuten koken.
  • Voeg voor twee personen een volle eetlepel roomkaas toe, roer om. Pureer het mengsel met de staafmixer. Proef en voeg naar smaak zout en peper toe en serveer.

Weetje

Wees niet te royaal met de roomkaas, omdat deze smaak snel overheerst. Voor wat meer bite kun je de soep serveren met croutons.

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2021; recept: Nathalie George

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'