Recept: Tarte fine aux pommes van Ladurée

We schreven het al eerder: nu gasten in deze coronacrisis niet kunnen aanschuiven, delen vele restaurants hun recepten via social media. Een ervan is chefkok Fabrice Rialland van Maison Ladurée. Zo maakte hij een tarte fine aux pommes. Bekijk het filmpje op Instagram. En voor wie geen Frans spreekt: hieronder volgt het recept.

  • 130 gram koude boter
  • 210 gram meel
  • 50 gram poedersuiker
  • 25 gram amandelmeel
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 3 appels
  • paar eetlepels extra bloem
  • 30 gram gesmolten boter 
  • paar eetlepels rietsuiker
  • bakpapier
  • deegroller
  • oven

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Snijd de boter in kleine blokjes. Meng met je handen de boter en de bloem tot een korrelig mengsel. Voeg poedersuiker, amandelmeel, snuf zout en een ei toe en kneed het mengsel tot een deeg. Strooi wat bloem op je handen en wrijf zo het plakkerige deeg van je vingers en meng dit met het deeg.

Laat het deeg 30 tot 45 minuten rusten in de koelkast.

Knip je een cirkel uit het bakpapier ter grootte van de vorm. Vet het vel in met wat gesmolten boter, strooi er rietsuiker op. Leg het vel in de koelkast.

Schil de appels, haal met een appelboor het klokhuis eruit en snijd doormidden. Snijd de appels in heel dunne plakjes.

Bestuif het werkblad met wat meel en rol het deeg uit tot 5 millimeter dikte. Leg er een bakvorm op en snijd een cirkel uit het deeg. Rol het deel om de deegrol en maneuvreer het deeg op het vel papier.

Prik met een vork gaatjes in de deegbodem en bekleed de bodem met de schijfjes appel in een mooi patroon. Bestrijk de laag appelschijfjes met gesmolten boter en zet 5 tot 10 minuten in de koelkast.

Haal de taart uit de koelkast, bestrooi met rietsuiker en plaats 20 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de taart goed in de gaten. Leg er indien bruin genoeg aluminiumfolie overheen en laat verder bakken.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Recept: Maison Ladurée; vertaling / bewerking en foto: Monsieur Plusfours 2020

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'