Brasserie Terminus Nord (Parijs) krijgt opfrisbeurt

Wie Gare du Nord Paris uitwandelt, kan Brasserie Terminus Nord niet missen. Het restaurant ligt recht tegenover het station. Voor vele Thalysgangers is het een vaste stek: hier geniet je nog een laatste keer van de klassieke Franse keuken, voordat je de terugreis naar Nederland onderneemt. En nu bovendien in een opgefrist decor.

Het erboven gelegen hotel opende afgelopen januari na een fikse metamorfose. Bovendien kreeg het een nieuwe naam: 25hours Hotel Terminus Nord (naar de 25hours Hotel-keten). En deze zomer was restaurant Brasserie Terminus Nord aan de beurt. Daarvoor werd niemand minder dan de Britse ontwerper John Whelan ingehuurd. Whelan heeft al vele Franse restaurants opgefrist, waaronder Bouillon Julien.

Nieuwe bar

Bekijk je de huidige interieurfoto’s van Brasserie Terminus Nord, dan lijkt er weinig verschil met de oude situatie. De nieuwe bar met een zilverkleurig zinc springt het meest in het oog. Voor de rest lijkt alles in het art deco-restaurant uit 1925 – gelukkig – bij het oude te zijn gebleven. Dus ook alle fraaie houten wandpanelen.

Zwart-wit

Buiten daarentegen valt er wel meteen iets op: de paarse belettering is verdwenen. En de rode luifel is vervangen door een zwart-witgestreepte versie. De ronde tafeltjes hebben nu een zwart blad en ook de stoelen zijn voorzien van een zwart-witpatroon. Het oogt allemaal wat strakker, wat eigentijdser.

En de gerechten? 

Op de kaart staan nog altijd Franse klassiekers, met veel aandacht voor oesters, kreeften en langoustines. En wat het zo leuk maakt om hier te eten is het diverse gezelschap: van toerist tot Parisienne, van zakenman tot local – ze schuiven hier allemaal aan tafel.

© tekst en foto: Monsieur Plusfours 2019

MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'