Parijs heeft een nieuwe Bouillon: Bouillon Pigalle

Rond 1900 telde Parijs zo’n 250 bouillons. Of beter gezegd: grote restaurants waar men traditionele Franse gerechten voor betaalbare prijzen serveerde. Vandaag de dag zijn er nog maar een paar over. De bekendste: Chartier. Maar sinds 2018 heeft een nieuwe bouillon zijn deuren geopend: Bouillon Pigalle.

Het nieuwe restaurant is een initiatief van de horecaondernemers Pierre en Guillaume Moussié. Deze twee broers openden eerder al (boetiek) Hôtel Providence, bistro Chez Jeannette, brasserie Le Mansart en Brasserie Barbès. Hun nieuwste aanwinst zit in het upcoming Pigalle.

Net zoals bij Chartier kun je bij Bouillon Pigalle niet reserveren. Voor wie wil lunchen: wacht alvast buiten totdat de deuren om twaalf uur opengaan; dan ben je verzekerd van een plekje. ’s Avonds kan er nog wel eens een flinke rij staan. Maar voor het wachten word je ruimschoots beloond, want Bouillon Pigalle doet zijn naam eer aan: fijn eten voor een fijne prijs. 

Wat te denken van een klassieker als hardgekookte eieren met mayonnaise (1,90 euro) of haring-aardappelsalade (4,50 euro) als voorafje? En als hoofd een blanquette de veau (10,50 euro) of een tartare de bœuf préparé met frites (10,50 euro). Een nagerecht mag natuurlijk niet ontbreken. Op het menu staan bijvoorbeeld een eclair au chocolat (2,90 euro) en een enorme chou, Chantilly (2,90 euro). 

Het decor is dat van een klassieke bistro in een 21ste-eeuws jasje. Met dank aan de warm bordeauxrode banken en het gebruik van licht hout en lichte kleuren. Verder over het vriendelijke personeel niets dan lof. En de keuken is een geoliede machine; gerechten worden snel (maar niet té snel) geserveerd. Van ons mogen de gebroeders Moussié nog meer bouillons in Parijs openen.

© Tekst en beeld: Monsieur Plusfours 2019

NOG MEER TIPS VOOR PARIJS? MELD JE AAN VOOR DE GRATIS MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!

2 reacties op “Parijs heeft een nieuwe Bouillon: Bouillon Pigalle

  1. Ha! Ik kwam daar vorige week voorbij en ze stonden daar inderdaad tot buiten aan te schuiven. Ik kon al niet volgen want ik dacht even dat dat Bouillon Julien was en ik dacht dat dat ergens anders was. Een nieuwe dus… Hopelijk is van de zomer het nieuwe er wat af zodat ik er ook eens kan gaan eten dan, want ik wil niet aanschuiven in een wachtrij!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'