Restaurant Bouillon Chartier in Parijs blaast 120 kaarsjes uit

bouillon-chartier-parijs

 

Al 120 jaar weet Bouillon Chartier zowel Parijzenaars als toeristen te trekken. Niet verwonderlijk, want sinds de oprichting in 1896 is het restaurant trouw gebleven aan zijn uitgangspunt: een waardige maaltijd tegen een bescheiden prijs. En met een bonus: gasten genieten van hun diner in een fraai Belle Epoque-interieur.

Voor de vriendelijke prijzen willen de gasten wel een tijdje in de lange rij wachten tot ze eindelijk naar binnen mogen. Zo biedt de traditionele Franse kaart al voorafjes vanaf één euro (tot 6,80 euro). De hoofdgerechten variëren van 8,50 tot 13,50 euro en voor desserts telt de gast tussen 2,20 en 4 euro neer. Kom daar maar eens om in de meeste Parijse etablissementen.

Oude Parijse gerechten

Speciaal ter gelegenheid van zijn 120ste verjaardag staan er de hele maand november ‘oude Parijse gerechten’ op het menu, zoals potage parisien, oeufs soubise en bouchée à la reine.

Meer ‘bouillons’

Het restaurant is in 1896 opgericht door de broers Frédéric en Camille Chartier. Ze openden daarna nog een paar andere ‘bouillons’ in de lichtstad: aan 142 boulevard Saint-Germain (nu restaurant Vagenende), aan 59 boulevard du Montparnasse (nu restaurant Montparnasse 1900), in 16 rue du Faubourg-Saint-Denis (nu restaurant Chez Julien) en in 3 rue Racine (bestaat nog steeds onder de huidige naam Bouillon Racine). Maar Bouillon Chartier is de oudste van het gezelschap.

Restaurant Bouillon Chartier, 7 rue du Faubourg Montmartre, Parijs (9e arrondissement). Métro Grands Boulevards. Geopend: dagelijks van 11.30 tot 24 uur

© Tekst: Monsieur Plusfours 2016; foto: MOSSOT (bewerking: Monsieur Plusfours)

NOG MEER TIPS VOOR PARIJS? MELD JE AAN VOOR DE GRATIS MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'