Luisteren: dé Franse zomervibes van Parfait Été 2023

De Nederlandse journalist Guuz Hoogaerts (aka Guuzbourg) stelde voor het veertiende achtereenvolgende jaar zijn zomermix met hippe Franse tracks samen. Of zoals hij zelf zegt: ‘Le temps est beau, and so is the musique.’

Op de achterbank

In een eerder interview vertelde Hoogaerts over zijn liefde voor de Franse muziek: ‘Ik werd er in de jaren tachtig door gegrepen, toen ik met mijn zusje op de achterbank van de ouderlijke auto zat en we zo’n beetje alle zes hoeken van Frankrijk verkenden in de zomervakanties. De radio zond veel Franstalige popmuziek uit, die een stuk exotischer, sexiër klonk dan wat ik gewend was van thuis.’

Parfait Été 2023 is te beluisteren via perfects.nl en Spotify

© Tekst: Monsieur Plusfours 2023

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'