Recept: pommes de terre rôties, saumon et asperges vertes

Een supereenvoudig en smakelijk gerecht voor een zomerse dag.

Scroll down for the English text -> 

Dit heb je nodig door 2 personen

  • 500 gram krieltjes, doormidden gesneden
  • 2 moten zalm
  • 1 bosje groene asperges, de harde delen verwijderd en daarna in tweeën gebroken
  • paar takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • zout en peper
  • aluminiumfolie
  • schijfjes citroen

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet de gehalveerde krieltjes met koud water op. Zodra het water kookt, de krieltjes een paar minuten koken. Daarna afgieten en twee eetlepels olijfolie erbij gieten en de pan schudden zodat de aardappelen met een laagje olie zijn bedekt. 
  • Leg op een ovenplaat die voorzien is van bakpapier de moten zalm. Daarom heen leg je de aardappelen met de bolle kant naar onderen; zo blijven ze niet plakken aan het papier. 
  • Giet wat olijfolie over de asperges en leg deze groente op de aardappelen en de zalmmoten. Strooi er zout en peper overheen. en als laatste leg je een paar takjes rozemarijn op de groentes.
  • Schuif de schaal in de oven. Na 20 minuten kijk je even of de groentes en de zalm al gaar zijn. Zo niet, leg er dan een stuk aluminiumfolie overheen zodat de groentes niet verbranden. Na 5 minuten check je nogmaals de gaarheid. Indien nog niet gaar, de schaal nog 5 minuten in de oven laten staan.
  • Serveer de maaltijd met schijfjes citroen.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2023

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Recipe: Roasted potatoes, salmon, and green asparagus

A super simple and tasty dish for a summer day.

Here’s what you need for 2 people

  • 500 grams of baby potatoes, cut in half
  • 2 salmon fillets
  • 1 bunch of green asparagus, tough ends removed and halved
  • a few sprigs of rosemary
  • olive oil
  • salt and pepper
  • aluminum foil
  • lemon slices

Let’s get started

  • Preheat the oven to 200 degrees Celsius (390 degrees Fahrenheit).
  • Place the halved baby potatoes in cold water. Once the water boils, cook the potatoes for a few minutes. Then drain them and add two tablespoons of olive oil, shaking the pan to coat the potatoes with a layer of oil.
  • On a baking sheet lined with parchment paper, place the salmon fillets. Surround them with the potatoes, placing them with the rounded side down to prevent sticking to the paper.
  • Drizzle some olive oil over the asparagus and place the vegetables on top of the potatoes and salmon fillets. Sprinkle with salt and pepper. Finally, place a few sprigs of rosemary on the vegetables.
  • Slide the tray into the oven. After 20 minutes, check if the vegetables and salmon are cooked. If not, cover the tray with aluminum foil to prevent the vegetables from burning. Check the doneness again after 5 minutes. If they’re still not done, leave the tray in the oven for another 5 minutes.
  • Serve the meal with lemon slices.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'