Ontdek de Franse Instagramschatten van Le Chateau de Jo

Jolanda Sterrenberg heeft een voorliefde voor Franse spullen met een verleden. Op haar Instagramaccount Le chateau de Jo vinden ze razendsnel een nieuwe eigenaar. 

‘Neem een Franse vergiet uit de jaren vijftig. Die is niet alleen net iets anders vormgegeven dan de Nederlandse variant, maar ook zoveel mooier! Ik kan daar echt van genieten,’ zegt Jolanda Sterrenberg enthousiast. Eigenlijk hebben alle huis-, tuin- en keukenvoorwerpen van Franse oorsprong wel haar voorkeur. En dan vooral items van weleer, of ze nu uit 1900 of 1980 stammen. 

Als kind al naar rommelmarkten

Die liefde voor oude spullen kreeg ze met de paplepel ingegoten. In haar jeugd bezocht ze met haar moeder al rommelmarkten in de nabije omgeving. Daarna richtte ze haar aandacht op markten in België en vervolgens in Frankrijk, waar ze een huisje kocht – het ‘chateau’ in haar Instagramnaam Le chateau de Jo. 

Op naar Instagram

Jolanda begon spullen in te kopen, om die vervolgens – naast haar baan – tegen aantrekkelijke prijzen op markten door te verkopen. Maar toen kwam de pandemie en stapte ze over naar Instagram om daar haar geluk als online verkoper te beproeven. Met succes. 

Vaste groep liefhebbers

Hoewel Jolanda inmiddels tegen de 800 Instagramvolgers heeft, is het een kleine, vaste groep liefhebbers die onder haar posts het woord’ verkocht’ zet, en zich daarmee de nieuwe eigenaar van een voorwerp mag noemen. ‘Ik heb die kopers intussen allemaal leren kennen: mensen die mijn voorliefde voor Frankrijk delen. Wel krijg ik vaak te horen dat de items die ik op Instagram plaats zo snel verkocht worden,’ zegt ze lachend. ‘Ja, je moet er snel bij zijn. Binnen een dag zijn de spullen vaak al weg.’

Volg Jolanda op Instagram.

© Tekst: Monsieur Plusfours 2023; beeld: Jolanda Sterrenberg

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'