Recept: Navarin de veau aux légumes de printemps

Haal het voorjaar in huis met deze Franse kalfsstoof.

Dit heb je nodig

  • Flinke klont boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 800 gram kalfslappen, in stukjes van ca 2 cm gesneden
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 glazen droge witte wijn
  • Water
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Zout
  • Peper
  • 4 wortelen, geschraapt en in stukken gesneden 
  • 2 groene rapen (met een paarse binnenkant), geschild en in stukken gesneden (als je ze niet kunt vinden, dan witte)
  • 400 gram erwten
  • Braadpan

Je kunt ook mooie voorjaarsasperges en voorjaarstuinbonen toevoegen.

Aan de slag

Smelt in een braadpan de boter en bak de ui glazig. Voeg de in stukken gesneden kalfslappen toe (dit moet waarschijnlijk in twee etappes) en bak het vlees tot het een bruin kleurtje heeft. Breng op smaak met peper en zout en schep de bloem erdoor. Roer vervolgens de tomatenpuree en de wijn erdoor. Voeg zoveel water toe totdat het geheel net onder staat. Dek af en laat 40 minuten zachtjes stoven.

Voeg de wortelen en rapen toe en laat nog een kwartier koken. Voeg in de laatste minuten de erwten toe. Zodra de erwten gaar zijn, proef je de stoof. Indien nodig nog zout en peper toevoegen. Je kunt het gerecht meteen serveren. Of je laat het nog een dag staan zodat alle smaken nog beter kunnen intrekken. 

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2023

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'