Sacha Bronwasser schrijft meeslepende Parijse au pair-roman

Verhalen over au pairs in Parijs geven ons de kans om door hun ogen naar de Fransen en hun gewoontes te kijken. In haar roman ‘Luister’ schetst Sacha Bronwasser een beeld van een welgestelde Parijse familie. Maar door donkere gebeurtenissen zal het leven van eenieder nooit meer hetzelfde zijn.

De Nederlandse schrijfster Sacha Bronwasser neemt ons mee naar het Parijs van de jaren tachtig, toen Parijzenaars geteisterd werden door bomaanslagen. In deze roman volgen we au pair Marie, die werkt voor Philippe Lambert en zijn gezin. Een van deze aanslagen heeft een persoonlijke tragedie tot gevolg voor Philippe. Ondertussen worstelt Marie met haar eigen verleden, waarin kunstdocent Flo haar een nare streek geleverd heeft. Jaren later krijgt ook Flo te maken met het geweld in Parijs, terwijl Marie haar leven in Nederland weer heeft opgepakt. ‘Luister’ is een aangrijpende roman waarin de levens van Marie, Flo en Philippe met elkaar verweven raken. Deze pageturner blijft nog lang in je hoofd rondspoken.

Luister, Sacha Bronwasser, Ambo | Anthos, € 22,99

© Tekst: Monsieur Plusfours 2023; beeld: detail omslag ‘Luister’

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'