Recept: lammele, een Elzasser paastraditie

Wanneer je door de Elzas wandelt, zie je met Pasen vaak de ‘lammele’ in de etalage van banketbakkers staan. Dit cakeje wordt traditioneel gebakken in een aardewerken vorm uit Soufflenheim, maar kan ook thuis in een metalen vorm worden gemaakt. Het lammetje, symbool van reinheid en onschuld, is bedekt met poedersuiker en versierd met een papieren wimpel. Een delicatesse voor bij het ontbijt. 

Dit heb je nodig 

  • 100 gram boter, gesmolten
  • 100 gram suiker
  • 1 snuf zout
  • zakje vanillesuiker
  • 1 eelepel rum
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram meel
  • 100 gram maïzena
  • 1 afgestreken theelepel bakpoeder
  • bakvorm in de vorm van een (paas)lammetje (o.a. bij Blokker verkrijgbaar)
  • poedersuiker

Aan de slag

Vet de cakevorm goed in en verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de ingrediënten in de volgorde van de ingrediëntenlijst en giet het deeg in de vorm. Bak de cake in 40 minuten gaar. Laat afkoelen en bestuif met poedersuiker.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2023

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'