Recept: pommes aux anchois

Een voorgerecht met appel, waarom niet? Dit recept, ooit gevonden in een Frans jaren 60-kookboek, is misschien een beetje vreemd, maar het pakt goed uit dankzij de ansjovis. 

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 2 stevige appels, bijvoorbeeld een goudrenet
  • klont gezouten boter
  • 6 ansjovisfilets, fijngesneden
  • twee eetlepels fijngehakte peterselie
  • versgedraaide zwarte peper

Aan de slag

Haal met een appelboor het hart uit de appels, schil ze en snij ze in plakken van een halve centimeter.

Smelt de boter in een grote koekenpan, en voeg de schijven appel toe zodra de boter gaat bruisen. Laat een paar minuten bakken en keer ze om. Laat ze zacht worden, maar zorg ervoor dat ze nog een beetje knapperig blijven.

Rangschik de appelschijven op twee borden, bestrooi met de ansjovisfilets, peterselie en versgedraaide zwarte peper. Dien meteen op.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2023

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'