Recept: Lentilles au lard et aux poireaux

Op zoek naar een snel te bereiden doordeweeks gerecht? Maak in een kwartiertje deze voedzame Franse schotel met slechts drie ingrediënten.

Dit heb je nodig voor 2 personen

  • 400 gram voorgekookte linzen (kant-en-klaar gekocht, of kook zelf de gewenste hoeveelheid linzen volgens de voorschriften op de verpakking)
  • 125 gram gerookte spekjes
  • 2 dikke preien, schoongemaakt, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden

Aan de slag

Bak de spekjes in een grote pan, voeg dan de prei toe. Zodra de prei gaar is, doe je er de uitgelekte linzen bij. Het geheel even warm laten worden, zout en peper naar smaak toevoegen en serveren.

Tip: Je kunt ook een grote hoeveelheid linzen koken en deze in porties invriezen.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2023

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

1 reactie op “Recept: Lentilles au lard et aux poireaux

  1. Helmi says:

    heerlijk, een fijn recept

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'