Ben je een liefhebber van Sauternes? Deze Franse dessertwijn leent zich ook goed voor een supermakkelijke saus, bijvoorbeeld met kippendijen.
Dit heb je nodig voor 4 personen
- 1 kg kippendijen
- 5 sjalotjes, fijngesnipperd
- 1 flinke klont boter
- peper en zout
- 2 wijnglazen Sauternes
- 1 wijnglas kookroom
- 1 bos groene asperges
Aan de slag
Fruit de sjalotjes in de roomboter totdat ze glazig worden. Bestrooi de kippendijen met peper en zout. Doe de kip bij de uien en kleur ze bruin (mogelijk moet dit in twee fases als de pan niet groot is). Voeg de Sauternes en de kookroom toe en stoof de kip zachtjes gaar. Was de asperges, snij de onderkant eraf en kook ze gaar in gezouten water. Serveer de kip met de saus, asperges en witte rijst.
Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl
© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2022
MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF
Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.