Verzamelobject: zinken gieters en teilen

Trends in antiek en brocante komen en gaan. Nu zijn het oude zinken teilen en gieters die het hart van verzamelaars sneller doen kloppen. 

Op antiek- en brocantemarkten zie je ze vaak al van verre staan: een grote collectie zinken gebruiksvoorwerpen. Van gieter, (vuilnis)emmer tot zinken teil. Omdat ze een ‘industriële’ uitstraling hebben, passen ze goed in de stoere brocante-trend. Sommige liefhebbers hangen de teilen aan een muur in de tuin, andere zetten er bijvoorbeeld planten in of toveren ‘m om als minivijver. Kijk vooral op pinterest voor ideeën. Want ook binnen kun je zinken gebruiksvoorwerpen een plek geven. Wat denk je van een kleine teil als afwasbak in de badkamer? Of als omlijsting van een afzuigkap?

© Tekst en foto’s: Monsieur Plusfours 2022

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'