Luisteren: dé Franse zomervibes van Parfait Été 2022

De Nederlandse journalist Guuz Hoogaerts (aka Guuzbourg) heeft alweer voor het dertiende achtereenvolgende jaar zijn zomermix met Franse tracks samengesteld. Of zoals hij zelf zegt: ‘Met verwijzingen naar de 80s, met disco, met rap, met indie, met veel gezucht en hier en daar wat testosteron. Hoe vakantie wil je het hebben. Nou dan. Bonne route & bonnes vacances!’

-> Scroll down for the English text

Op de achterbank

In een eerder interview vertelde Hoogaerts over zijn liefde voor de Franse muziek: ‘Ik werd er in de jaren tachtig door gegrepen, toen ik met mijn zusje op de achterbank van de ouderlijke auto zat en we zo’n beetje alle zes hoeken van Frankrijk verkenden in de zomervakanties. De radio zond veel Franstalige popmuziek uit, die een stuk exotischer, sexiër klonk dan wat ik gewend was van thuis.’

Parfait Été 2022 is te beluisteren via perfects.nl en Spotify

Listen: the French summer vibes of Parfait Été 2022

The Dutch journalist Guuz Hoogaerts (aka Guuzbourg) has compiled his summer mix of French tracks for the thirteenth year. Or as he says himself: ‘With references to the 80s, with disco, with rap, with indie, with a lot of sighing and here and there some testosterone. How “holiday-isch” do you want it to be. Well then. Bonne route & bonnes vacances!’

On the back seat

In an earlier interview, Hoogaerts talked about his love for French music: ‘It captured me in the eighties, when I was sitting in the backseat of my parents’ car with my sister and we explored pretty much all six corners of France during the summer holidays. The radio was broadcasting a lot of French pop music, which sounded a lot more exotic, sexier than what I was used to at home.’

© Tekst: Monsieur Plusfours 2022

SMAAKT DIT NAAR MEER? MELD JE DAN AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'