Recept: Salade d’été

Een zomerse maaltijdsalade moeilijk? Met dit recept maak je ‘m in een handomdraai. Het is de rauwe ham die deze salade zo lekker maakt.

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 200 gram linzen (kant-en-klaar of zelfgekookt)
  • een krop baby Romaine sla
  • een handvol minitomaatjes, in vieren gesneden
  • een fijngesnipperd uitje
  • 100 gram rauw ham (de allerlekkerste die je kunt vinden), in kleine stukken gescheurd
  • een klein blikje gekookte worteltjes, afgegoten (of zelfgekookt)

Aan de slag

Meng alle ingrediënten in een grote schaal. Voeg een flinke scheut rode wijnazijn en olijfolie toe. Breng verder op smaak met versgedraaide zwarte peper en zout. Meng alles opnieuw en proef. Voeg indien nodig nog wat wijnazijn toe; een zuurtje mag bij deze salade. Eet er boerenbrood met zoute boter bij. En een goed glas gekoelde rosé.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2022

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'