recept: soupe aux poireaux et haricots blancs

Een Franse, voedzame soep met geurige prei. En ook nog eens eenvoudig te bereiden. 

Dit heb je nodig

  • klontje roomboter  (ca 30 gram)
  • 1 dikke prei,  gehalveerd en in ringen gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 grote pot witte bonen, afgegoten en onder de kraan in een vergiet nagespoeld
  • 1 (vegetarisch) bouillonblokje
  • 0,5 l koud water

Aan de slag

Bak in de boter de in ringen gesneden prei en de gesnipperde ui. Als de groenten gaar zijn voeg je de witte bonen toe. Laat nog een minuut meebakken en giet er dan een halve liter water bij. Voeg een bouillonblokje toe en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat het geheel nog een paar minuten zachtjes koken. Pureer en serveer de soep met grof brood.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2022

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'