Recept: oeufs au lait

Neem een Frans kookboek en je treft er een reeks eierrecepten aan. Zoals deze klassieker: oeufs au lait. De smaak doet denken aan een clafoutis, maar dan zonder fruit en smeuïger. 

Dit heb je nodig

  • ovenschaal + een kleinere ovenschaal die erin past
  • klontje boter
  • 0,4 liter melk
  • 1 zakje kaneelsuiker
  • 50 g suiker
  • snuf zout
  • 3 grote eieren
  • zeef

Aan de slag

Zet de oven aan op 180 graden. Beboter de kleinste ovenschaal. Voorzie de grote schaal van een laagje water. 

Breng de melk aan de kook en laat 5 minuten heel zachtjes koken. Klop eieren, suiker en zout ongeveer 5 minuten met een mixer tot een lichtgele vla. Zeef de melk op vellen en voeg al kloppend de melk aan het eiermengsel toe. Giet het mengsel in de beboterde overschaal en zet deze schaal in de grotere schaal, gevuld met een laagje water. Laat het mengsel au bain marie in ca 40 minuten (afhankelijk van de gebruikte oven) gaar worden. Het mengsel is gaar als het een beetje ‘wiebelt’ in de schaal. De oeufs au lait geheel laten afkoelen voordat je de porties op schaaltjes serveert.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2022

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'