Binnenkijken: een huis vol stillevens

Monsieur Plusfours volgt de Belgische Peter Straetemans al jaren op instagram. In zijn interieur vind je parels op het gebied van antiek en brocante. De stillevens die hij ermee creëert, legt hij vast op eigen foto’s. Peter is van alle markten thuis.

-> Scroll down for the English text

‘Mijn huis is mijn trots, mijn passie,’ vertelt Peter Straetemans. Scholing op het gebied van interieurontwerp en -styling heeft hij nooit gehad. ‘Ik doe alles op amateurniveau.’ Wie de foto’s van zijn interieur en de gemaakte stillevens ziet, zou het tegendeel geloven. Peter is een natuurtalent. 

Noem hem een hartstochtelijk verzamelaar – met uiteenlopende interesses. Chique girandoles, portretten van voorname heren in gouden lijsten, kroonluchters met blinkende pegels, maar ook eenvoudig wit antiek aardewerk, houten zandlopers, glazen stopflessen, gietijzeren vazen, geweien… Peter mixt en matcht. 

Alle verzamelstukken vormen de ingrediënten voor steeds weer nieuwe stillevens. Het veelvuldig gebruik van blauw, wit, beige en houten meubels en objecten zorgt voor een mooi basis. ‘Wat ik daarbij heel belangrijk vind, zegt Peter, is dat ongeacht de drukte een interieur in balans moet zijn, dat je er rust door krijgt.’

A house full of still lives

Monsieur Plusfours has been following Peter Straetemans from Belgium on Instagram for years. In his interior, you will find pearls in the field of antiques and brocante. He captures the still lives he creates with them in his own photos. Peter is a jack of all trades.

‘My house is my pride and joy, my passion,’ says Peter Straetemans. He has never had any training in the field of interior design and styling. I do everything on an amateur level.’ Who sees the photos of his interior and the still lifes, would believe the opposite. Peter is a natural talent.

Call him a passionate collector – with diverse interests. Chic girandoles, portraits of distinguished gentlemen in gold frames, chandeliers with glittering pendants, but also simple white antique pottery, wooden hourglasses, glass stopper bottles, cast iron vases, antlers… Peter mixes and matches.

All these collector’s pieces form the ingredients for new still lifes. The frequent use of blue, white, beige and wooden furniture and objects provides a beautiful basis. ‘What I find very important,’ says Peter, ‘is that regardless of the hustle and bustle of an interior, it has to be balanced, it has to create tranquility.’

Volg Peter Straetemans op instagram.

© Tekst: Monsieur Plusfours 2022, foto’s: Peter Straetemans

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'