Recept: Velouté de champignons

Deze rijke, romige Franse champignonsoep is supersimpel te maken.

Dit heb je nodig

  • klontje roomboter  (ca 30 gram)
  • 1 gesnipperde ui
  • 500 gram champignons, grofgehakt 
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • zout en peper
  • 0,2 liter volle melk
  • 0,4 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel citroensap

Aan de slag       

Smelt de boter en bak de gesnipperde ui en de grofgehakte champignons. Voeg de peterselie toe en laat zo’n 10 minuten zachtjes bakken. Voeg zout en peper toe; roer goed door. Voeg dan de melk en de bouillon toe en laat het zo’n twintig minuten doorkoken. Pureer vervolgens met een staafmixer zodat een gladde soep ontstaat. Voeg het citroensap toe. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper. Mocht de soep te dik zijn, voeg dan naar wens wat water toe.

Serveer warm met grof (zuurdesem)brood

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2022

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'