Brocante in de Oude Kwekerij (Epe)

Ooit stonden azalea’s in de glazen kassen, nu hebben brocanteurs er hun intrek genomen. Met 2500 vierkante meter is de voormalige kwekerij in Epe (Gelderland) een droom voor brocanteliefhebbers. 

Op 15 januari kon de Oude Kwekerij als niet-essentiële winkel na vier weken weer haar deuren openen. Heerlijk! zegt Marianne van de Oude Kwekerij. Ze werd in 2018 door de eigenaars van de voormalige azaleakwekerij gevraagd er een ‘brocanteplein’ op te zetten. ‘Zelf waren de eigenaars in een van de kassen al een woonwinkel begonnen, brocante zou een mooie aanvulling zijn. En dat is het tot op de dag van vandaag.’

Steeds meer brocanteurs

‘We begonnen in november 2018 met 18 brocanteurs, inmiddels staat de teller op 23. De Oude Kwekerij staat nooit stil,’ zegt Marianne lachend. ‘Onlangs vertrok een antiekhandelaar, waardoor er ruimte voor nieuwe brocanteurs vrijkwam. Het restaurant is uitgebreid, maar vanwege de coronamaatregelen nu helaas nog gesloten.’

Industrieel en boudoir

Elke week vullen de handelaren hun eigen ‘winkeltjes’ aan met nieuwe spullen. ‘Eerst leek “industriële” brocante terrein te winnen, maar de meer lieflijke boudoirstijl is nog steeds gewild,’ zegt Marianne. Wat ze ook ziet: kopers gaan steeds meer voor kwaliteit; de prijs speelt volgens haar een steeds minder grote rol.

Quatorze juillet

Als Nederland straks weer helemaal uit zijn lockdown is, kan Marianne nieuwe activiteiten organiseren. ‘Rond quatorze juillet willen we iets leuks gaan doen, met Franse muziek en zo. Houd vooral onze agenda in de gaten.’

De Oude Kwekerij, Bijsterbosweg 6, 8161 NE Epe. Geopend donderdag t/m zaterdag van 10-17 uur

© Tekst en foto’s: Monsieur Plusfours 2022

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

1 reactie op “Brocante in de Oude Kwekerij (Epe)

  1. Ha teunissen says:

    Zijn nu een keer daar geweest leuke spullen tot 2 e paasdag

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'