In bistrot Chez Paul (Parijs) staat de tijd stil

Op zoek naar een Parijs restaurant waar de tijd heeft stilgestaan? En waar je ook nog eens kan genieten van de traditionele bistrokeuken? Dan moet je zijn bij Chez Paul in het 11de arrondisement, vlak bij Place de la Bastille.

-> Scroll down for the English text

In Parijse restaurants is de geschiedenis nooit ver weg. Doe je ogen dicht en waan je in de negentiende eeuw. Neem de Rue de Charonne, een levendige straat met kledingwinkels, antiquairs, (vintage) kledingzaken en natuurlijk… restaurants. Chez Paul trekt met z’n pui en interieur uit vervlogen tijden meteen de aandacht.

Opgericht rond 1900 

Eind jaren ’40 erfden een zekere meneer en mevrouw Paul dit etablissement, opgericht rond 1900, en gaven het de huidige naam. Nu zwaait de familie Karrenbauer hier de scepter. Veel is er niet veranderd in het restaurant dat zich uitspreidt over vier ruimtes. Nog altijd prijken traditionele bistrogerechten op de kaart. Denk aan oeufs mayonnaise, escargots, rillettes de lapin, côte de bœuf rôtie, pot-au-feu, île flottante en crème brûlée.

Uit het blote hoofd

De gasten variëren van Amerikanen die slechts een soupe à l’oignon met een glas wijn nemen tot habitués die geen kaart meer nodig hebben en uit het blote hoofd de gewenste gerechten opsommen. De bestellingen worden vriendelijk opgenomen door een drietal serveersters. Kom je vaker, dan maak je een nog grotere kans op een praatje en een lach.

Smaakt het ook?

We hebben hier nu twee keer ’s middag het menu du jour genomen. Voor 21 euro krijg je drie gangen, voor twee gangen leg je 18 euro neer. Fijn eten voor een fijne prijs. Met een super Frans decor, waar het Parijse leven zich voor je neus afspeelt.

Chez Paul, 13 Rue de Charonne, 75011 Parijs. 

In bistrot Chez Paul time stands still

Looking for a restaurant where time has stood still? And where you can enjoy the traditional bistro cuisine? Chez Paul in the 11th arrondisement, near Place de la Bastille is the place to go.

History is never far away in Parisian restaurants. Close your eyes and imagine yourself in the 19th century. Take Rue de Charonne, a lively street with clothes shops, antique dealers, (vintage) clothes shops and of course… restaurants. Chez Paul, with its façade and interior from the old days, immediately attracts attention.

Established around 1900 

At the end of the 1940s, a certain Mr and Mrs Paul inherited this establishment, founded around 1900, and gave it its present name. Now the Karrenbauer family is in charge. Not much has changed in the restaurant, which is spread over four rooms. Traditional bistro dishes still feature on the menu. These include oeufs mayonnaise, escargots, rillettes de lapin, côte de bœuf rôtie, pot-au-feu, île flottante and crème brûlée.

Out of the blue

The guests range from Americans who only take a soupe à l’oignon with a glass of wine to habitués who no longer need a menu and list the desired dishes by heart. The orders are kindly taken by three waitresses. If you come more often, you have an even greater chance of a chat and a laugh.

Does it taste good?

We have taken the menu du jour here twice now. For 21 euros you get three courses, for two courses you pay 18 euros. Great food for a great price. With a super French decor, where the Parisian life takes place in front of your nose.

© Tekst en foto’s: Monsieur Plusfours 2021

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

1 reactie op “In bistrot Chez Paul (Parijs) staat de tijd stil

  1. Bea van der Steen says:

    Een typisch Frans restaurant, waar je heel lekker kunt eten. Het is er altijd druk, dus reserveren is wel handig.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'