Recept: potée de légumes et saucisse de Morteau

Herken je dat? In de Franse supermarkt ontdek je een onbekend worstje. Je neemt het mee naar huis en in je eigen vertrouwde keuken ga je vervolgens op zoek naar een bijpassend recept. Zo verging het Monsieur Plusfours met de rookworst die de naam Saucisse de Morteau draagt. Je kunt er een winterse, Franse groentesoep mee maken. Zoek je een alternatief voor de worst?  Kies je de beste fijne rookworst die je in Nederland kunt kopen. 

Dat heb je nodig

  • grote (soep)pan
  • water
  • 1 Saucisse de Morteau (of een fijne rookworst)
  • 4 dikke preien, schoongemaakt en in stukken van ca 3 cm gesneden
  • 4 grote aardappelen, geschild en in kleinere stukken gesneden van max 3 cm (ze moeten op een lepel passen)
  • 4 dikke wortels, geschrapt en in stukken van ca 3 cm gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes van ca 3 cm gesneden
  • 1 rode ui, in vieren gesneden
  • 1 teen knoflook 
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 grote bladeren van een savooiekool, in repen gesneden (facultatief)

Aan de slag

Doe alle groenten en de worst in pan. Voeg zout, peper en ca 1 liever water toe (alles moet onder water staan) en laat aan de kook komen. Kook het geheel vervolgens ca. 45 minuten (check of de aardappels en de wortels gaar zijn). Haal de worst eruit, verwijder eventueel het vel (bij een Saucisse de Morteau is dit nodig), snijd in stukjes en doe ze weer bij de soep. Proef, voeg eventueel nog zout en peper toe en indien nodig een schep bouillonpoeder of een blokje. Dien de soep op met boerenbrood.

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2021

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'