Recept: flognarde framboise

Het klassieke Franse dessert clafoutis is alom bekend: een gerecht met eieren, bloem, melk, suiker en kersen. Maar verwerk je in het beslag ander fruit, dan geven de Franse het de naam flognarde (ook wel flaugnarde, flougnarde of flangnarde). Zo lezen we op verschillende foodblogs. Monsieur Plusfour maakt ‘m met frambozen.

Wat heb je nodig 

  • eetlepel boter of olie
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • 130 g suiker
  • zakje vanillesuiker
  • 70 g bloem
  • 70 ml slagroom
  • doosje frambozen (ca 225 gram)

Aan de slag

Verwarm de over voor op 180 graden.

Vet een aardewerken of porseleinen schaal in. Of gebruik een springvorm die je tot de bovenste rand bekleedt met ingevet bakpapier.

Klop eieren, suiker, vanillesuiker en een snuf zout door elkaar. Voeg al kloppend de bloem toe, en voeg op het laatst room en melk toe.

Leg de frambozen op de bodem van de schaal of de met bakpapier beklede springvorm. Giet het mengsel eroverheen.

Bak circa 30 minuten (prik in het deeg met een satéprikker om te kijken 0f de flognarde gaar is, indien  niet gaar, nog 5 minuten of langer in de oven zetten). Het deeg zal mogelijk rijzen; als de taart afkoelt zakt-ie weer in. De volgende dag is-ie nog lekkerder.

Tips

  • Blijken de frambozen wat zuur van smaak, bestrooi de taart dan met poedersuiker.
  • Je kunt dit nagerecht ook maken met bijvoorbeeld appels. Bak daarvoor de appelschijfjes even in de roomboter.

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2021

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'