Kijktip: een liefdevolle ontmoeting in Jardin du Luxembourg

In 1979 maakte de Franse schrijfster Françoise Sagan haar eerste korte film: Encore un hiver – en die was meteen een succes. Terecht, want de ontmoeting tussen een oude dame en een jongeman in Jardin du Luxembourg ontroert. Maar anders dan je zou denken.

Het verhaal gaat over een weduwe op leeftijd die wacht op haar vriend na – zo lijkt het – een eenzame winter. De jongeman heeft een afspraak met zijn verloofde. Of ze nu wel of niet komt, het maakt hem niet uit. Er zijn genoeg andere meisjes. De oude dame en de jongeman hebben allebei een heel andere kijk op de liefde.

Pikant detail

In zijn boek Sagan & zoon herinnert Denis Westhoff zich dat zijn moeder Encore un hiver aan al haar gasten toonde. Het stelde haar in staat om een kwartiertje ‘een break te nemen’, waarna ze iedereen in tranen aantrof, schrijft Westhoff.

Bekijk de film op het Internet Archive.

© Monsieur Plusfours 2021

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'