Recept: Poulet au vinaigre

Een supersimpel Frans recept: poulet au vinaigre (kip met azijn). Dankzij de tomatenpuree en de mosterd komen de verschillende smaken mooi in balans.

Wat heb je nodig (voor 2 personen)

  • twee eetlepels olie
  • 250 gr kippendijen, in stukken gesneden
  • een half blikje tomatenpuree
  • een eetlepel mosterd
  • twee eetlepels azijn
  • 80 cl volle melk of room

Aan de slag

Bak de stukken kippendijen in de olie rondom lichtbruin. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe. Laat ca 20 minuten op een zacht vuur koken. Is de saus te dun, laat dan nog wat inkoken.

Lekker met bijvoorbeeld parelcouscous en een groene groente zoals peultjes.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2021

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'