Supersnelle terrine met gekonfijte citroen

Is een terrine moeilijk om te maken? Welnee. Met dit recept is het zo gepiept. Het betreft een lichtbewerkte versie uit het kookboek Simplissime, Le livre de cuisine light van Jean-François Mallet. De stukjes gekonfijte citroen fungeren als ultieme smaakbommetjes. En voor de liefhebbers: zonder gluten.

Ingrediënten

  • 2 gekonfijte citroenen, in kleine stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • 300 roomkaas
  • 700 gram kipgehakt
  • 150 spinazie, gewassen en grofgesneden
  • zout en peper
  • cakevorm
  • bakpapier
  • olie

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed de cakevorm met bakpapier en vet in met de olie
  • Meng alle ingrediënten en voeg zout en peper toe. Stort het geheel in de vorm. Bak circa veertig minuten. Houd de cake regelmatig in de gaten; wordt de bovenkant te donker, dek ‘m dan af met aluminiumfolie. Steek een satéprikker in de terrine om te kijken of-ie gaar is
  • Laat de terrine afkoelen en serveer met een groene salade

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© tekst en foto: Monsieur Plusfours 2020

MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'