Recept voor een snelle walnotencake

Onverwacht bezoek? Dan is deze walnotencake ideaal. Snel te maken, supersimpel en superlekker.

Ingrediënten

    • 70 gram lichtgeroosterde walnoten
    • 100 gram suiker
    • 3 grote eierdooiers
    • 125 gram gesmolten gezouten boter
    • 125 gram bloem
    • springvorm met een doorsnede van 22 centimeter 
    • bakpapier
    • boter of olie om de bakvorm mee in te vetten
    • aluminiumfolie
    • satéprikker

Aan de slag

    • Verwarm de oven voor op 160° C.
    • Bekleed de springvorm met bakpapier en vet in met boter of olie.
    • Hak de walnoten fijn, maar niet tot gruis. Er mogen nog kleine stukjes in zitten.
    • Roer met een garde de eierdooiers met de suiker tot een homogene massa. Zorg ervoor dat er lucht in komt.
    • Voeg de walnoten toe en meng door elkaar.
    • Voeg vervolgens de afgekoelde, gesmolten boter toe en meng door elkaar.
    • Doe er vervolgens de bloem bij. Roer tot er een homogene massa is ontstaan.
    • Giet het deeg over in de springvorm en zet in de oven. Dek na 20 minuten de vorm af met aluminiumfolie (of tot de bovenkant lichtbruin gekleurd is). Laat nog eens 20 minuten bakken. Prik vervolgens met de satéprikker in de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de taart gaar. Zo niet, laat nog een paar minuten bakken en check opnieuw met de satéprikker.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© tekst en foto: Monsieur Plusfours 2019

MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'