Recept: de makkelijkste paté ever

Een Franse paté maken is supersimpel. Zeker met dit snelrecept.

Ingrediënten

  • ca 450 gram worstvlees (tip: koop de lekkerste worsten die je kunt vinden en haal het vlees uit de darmen)
  • ca 300 gram kippenlevers, kleingesneden
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1,5 eetlepel verse tijm
  • 2 eetlepels cognac
  • zout en peter
  • patévorm
  • oven
  • ovenschaal waarin de patévorm past

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Meng worstvlees, kippenlevers, ei, tijm en cognac. Voeg nog wat zout en peper toe (let op: het worstvlees is al gekruid). 
  • Doe het mengsel in een patévorm die is ingevet met wat (olijf)olie. Zet de vorm in de overschaal en giet een laagje water in de schaal. 
  • Zet de ovenschaal met de patévorm in de oven. Prik na ca drie kwartier met een houten prikker in de paté en kijk of-ie gaar is
  • Laat de paté afkoelen en zet in de koelkast.
  • Haal de paté de volgende dag een uur voor het serveren uit de koelkast. Serveer in plakken met kleine augurkjes en stokbrood.

Tip

Vraag je je af of de paté wel genoeg op smaak is? Bak een ruime eetlepel van het vleesmengsel in een eetlepel olie in een koekenpan. En proef. Smaakt het gebakken mengsel flauw, voeg dan extra peper en zout toe.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© tekst en foto: Monsieur Plusfours 2019

MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'