Nieuw tijdschrift Luncheon mixt food, fashion en art

Dit voorjaar verscheen alweer het derde nummer van een magazine dat de luncheon (lunch) als centraal thema heeft, gemixt met kunst en mode.

Achter Luncheon gaat het Britse creatieve duo Frances von Hofmannsthal en Thomas Persson schuil. In 2016 presenteerden ze de eerste editie van dit big size magazine: 27 x 38 cm, net iets kleiner dan A3.

Je leest dit blad aan (de keuken)tafel of in een luie stoel waarbij je de ruim 1 kilo wegende hoeveelheid papier op de knieën laat rusten en het ondertussen met beide handen stevig vasthoudt. Een tikkeltje onhandig formaat misschien, maar een feest voor vormgevers om eens flink uit te pakken met beeldmateriaal. En een visueel genot voor de lezer.

We schreven het al: het blad is een mix van food, kunst en veel mode. De lezer bladert dan ook eerst langs advertenties van Gucci, Dior, Hermes en andere grote modemerken voordat de inhoud van het magazine zich blootgeeft. Maar is het daarmee een modeglossy? Volstrekt niet.

Monsieur Dior

De inhoud is een mengeling van ‘oud’ en ‘nieuw’. Verhalen over Café de Flore, Monsieur Dior (die 60 jaar geleden overleed), all time favorite Elizabeth David, Rei Kawakubo (van wie op 4 mei in het Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art in New York een expositie is geopend) en Irving Penn (aan wie het Metropolitan Museum of Art een foto-expositie wijdt). Het zijn stuk voor stuk odes aan ‘instituten’ – zowel in tekst als in heel veel beeld, veelal zwart-wit en soms een explosie van kleur.

Recepten

Deze derde editie biedt nog veel meer: schilder John Minton (ook 60 jaar geleden overleden), een verhaal van Somerset Maugham, het Berlijnse modecollectief GMBH, actuele moderne kunst en mode, en nog meer verhalen. En als slotakkoord: twee op Elizabeth Davids kookboeken geïnspireerde recepten. Want: je krijgt wel trek na lezen van dit met dit liefde gemaakte nummer.

Smaakt dit naar meer?

Ja, trakteer ons op een volgende Luncheon, please.

Luncheon is hier te bestellen. In Nederland is het magazine verkrijgbaar bij Athenaeum Nieuwscentrum in Amsterdam.

© Tekst: Monsieur Plusfours 2017

BENIEUWD NAAR ANDER MAGAZINENIEUWS?
MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'