Op de draaitafel: Un homme et une femme

un-homme-et-une-femmeWie kent ‘m niet: het bekende deuntje van de Un homme et une femme? Het belichaamt de sixties bij uitstek. Precies vijftig jaar geleden kwam deze filmklassieker uit en sinds 16 november draait een gerestaureerde versie ervan in verschillende Franse bioscopen. 

Un homme et une femme verhaalt over Jean-Louis Duroc en Anne Gauthier. Ze treffen elkaar op de school van hun kinderen. Anne, weduwe van een stuntman, mist haar trein. Jean-Louis, autocoureur, geeft haar een lift. Ze zien elkaar vaker en er ontstaat een romance. De toen 29-jarige regisseur Claude Lelouch won er in 1966 op het filmfestival van Cannes een Gouden Palm mee.

Regenachtige middag

Tot zover het verhaal. Francis Lai schreef er de muziek bij, Pierre Barouh en Nicole Croisille zongen de teksten in. De titelsong is door vele musici bewerkt, zoals Charlie Byrd. De soundtrack van Un homme et une femme is echt iets voor een regenachtige zondagmiddag.

Een fragment uit de gerestaureerde filmversie:

© Tekst: Monsieur Plusfours 2016

NOG MEER FRANSE NIEUWTJES? MELD JE AAN VOOR DE GRATIS MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'