Recept: Biscuit de Savoie

biscuit-de-savoieEen van de eenvoudigste en luchtigste taarten om te maken is Biscuit de Savoie. Uit een jaren dertig-editie van het kookboek La véritable cuisine de famille van Tante Marie haalde ik onderstaand recept. De taart dateert echter van veel vroegere datum: de 14e eeuw, aldus Wikipedia.

Meng het eigeel van vier eieren, 200 gram suiker, citroenrasp en een snufje zout totdat het een mooi homogeen geheel vormt. Voeg 100 gram bloem toe en meng goed. Klop het eiwit van de vier eieren stijf en schep dit voorzichtig door het eigeelmengsel. Giet het deeg in een beboterde vorm en bak de taart in een voorverwarmde oven (160 graden) in circa 40 minuten gaar.

Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2016

SMAAKT DIT NAAR MEER? MELD JE DAN AAN VOOR DE GRATIS MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'