Wat doet dat elastiekje om die flessenhals?

daniel denise restaurant lyon

Veelvuldig gespot in Lyon: de zogeheten pot (46 cl), een zware fles met dikke bodem. Hierin serveren bouchons, restaurants die traditionele Lyonese gerechten op tafel zetten, hun huiswijn. Maar wat deed dat elastiekje om die flessenhals? Een alternatieve druppelvanger, dachten we. Want voor dat doel werkte het elastiekje prima.

Thuisgekomen toch nog maar eens de online encyclopedie Wikipedia erop nageslagen. Wat blijkt: een gekleurd elastiekje om de flessenhals geeft aan of de fles bijvoorbeeld een Beaujolais of een Côtes du Rhône bevat – zo kan de restaurateur zich nooit vergissen. Slimme lifehack van die Lyonezen.

Tekst en foto’s: © Monsieur Plusfours 2016

SMAAKT DIT NAAR MEER? MELD JE DAN AAN VOOR DE GRATIS MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'