Simpel en elegant borrelhapje: kers met spek

kersen met ontbijtspek foto ronald de nijs

Uit het kookboek Simplissime: Le livre de cuisine le + facile du monde (in het Nederlands vertaald als ‘Het allermakkelijkste kookboek ter wereld’) haalden we dit eenvoudige hapje voor de apéro.

Wat heb je nodig?

  • 20 mooie kersen met steel (wassen en droogdeppen)
  • 10 plakjes ontbijtspek (in de lengte doormidden geknipt; ja dat is veel makkelijker dan snijden)

Bereiding 

Wikkel het spek om de kersen en leg ze in een ovenschaal. Zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Serveer ze lauwwarm.

Tekst en foto: © Monsieur Plusfours 2016; recept: © Jean-François Mallet

SMAAKT DIT NAAR MEER? MELD JE DAN AAN VOOR DE GRATIS MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'