Recept: sinaasappelcake

IMG_0309

Een lichte, luchtige cake, geparfumeerd met sinaasappelschil en -sap. En snel te maken.

Al jaren volg ik de Parijse culinair schrijver Clotilde Dusoulier. In 2003 begon ze met haar blog Chocolate and Zucchini en inmiddels schrijft ze niet alleen voor haar eigen site, maar ook voor allerlei bladen. En leuk: ze verzorgt op aanvraag culinaire tours door haar eigen stad.

Voor Chocolate and Zucchini ontfutselde ze aan de Franse tweesterrenkok Jean-François Piège, bekend door zijn deelname aan het culinaire tv-programma Masterchef, een cakerecept dat hem doet herinneren aan zijn kindertijd.

Clotilde Dusoulier omschrijft de cake als een kruising tussen een clafoutis en een cake, op smaak gebracht met sinaasappelschil en -sap. Heel luchtig, niet te zoet en een beetje boterachtig. En het allerlekkerste: het licht krokante korstje.

Het klopt allemaal. Bovendien is de cake ook nog eens heel makkelijk te bereiden. Wat ons betreft al een klassieker. Met dank aan chefkok Jean-François Piège.

Het recept vind je op chocolateandzucchini.com

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

Tekst en foto: © Monsieur Plusfours 2016

MELD JE AAN VOOR DE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'