Renaud Michotte verruilde Brussel voor Como en vond daar de liefde, een nieuw huis én een nieuwe keuken. Dit is de pasta die hij maakt als het snel mag.
Go to the English version of this article.
Dit heb je nodig voor 2 borden geluk
- 200 g pasta
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- een scheut goeie olijfolie
- 2 handen cherrytomaatjes, gehalveerd
- verse basilicum
- peper en zout
- geraspte Parmezaanse kaas (wees niet zuinig)
Aan de slag
- Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de knoflook kort tot hij goudbruin is. Haal de knoflook uit de pan – hij heeft z’n werk gedaan.
- Tomaatjes erin, bakken tot ze zacht zijn. Vervolgens met een vork fijnprakken.
- Kook intussen de pasta tot hij al dente is.
- Giet de pasta af en doe de pasta bij de tomaatjes, voeg nog naar smaak peper en zout toe, alles even goed husselen.
- Voeg de basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas toe, meng en serveer direct.
Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl
© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2025, recept: Renaud Michotte.
MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF Schrijf je in

Recipe: easy pasta with cherry tomatoes and basil
Renaud Michotte swapped Brussels for Como, where he found love, a new home — and a new kitchen. This is the pasta he makes when dinner needs to be quick.
You’ll need (for two happy plates)
- 200 g pasta
- 2 cloves of garlic, peeled
- a splash of good olive oil
- 2 handfuls of cherry tomatoes, halved
- a few fresh basil leaves
- pepper and salt
- grated Parmesan (don’t hold back)
Instructions
- Warm the olive oil in a pan and let the garlic turn light golden. Take it out — its work here is done.
- Add the cherry tomatoes and let them soften while you cook the pasta. Mash them with a fork.
- Meanwhile, cook the pasta until al dente.
- Drain the pasta, toss it into the pan with the tomatoes, season with salt and pepper to taste, and swirl it all together.
- Add the basil and Parmesan, mix, and serve immediately.
© Text en photo: Monsieur Plusfours 2025, recipe: Renaud Michotte.