Recept: Tonnato aux betteraves

Vitello tonnato, maar dan met groente in plaats van kalfsvlees: flinterdunne plakjes biet met romige tonijn-mayosaus – en met bijna hetzelfde mondgevoel als vlees.

Go to the English version of this article.

Dit heb je nodig voor de snel te maken saus

  • 1 eetlepel kappertjes
  • 5 eetlepels mosterdmayonaise (meer voor een smeuïgere saus)
  • 1 blikje tonijn
  • 4 ansjovisfilets
  • Keukenmachine of staafmixer

Overige ingrediënten

  • 1 pakje voorgekookte bietjes (of rauwe bieten die je zelf kookt)
  • Krulpeterselie, voor de garnering

Aan de slag

  • Schil de bietjes en snijd ze in flinterdunne plakjes.
  • Doe alle ingrediënten voor de saus in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Pureer tot een gladde, romige saus.
  • Leg de plakjes biet op een mooie schaal en verdeel de saus erover.
  • Garneer met toefjes krulpeterselie en serveer direct

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2025

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Schrijf je in


Recipe: Betteraves Tonnato

Vitello tonnato, but with vegetables instead of veal: paper-thin slices of beetroot topped with a creamy tuna-mayo sauce — almost the same texture as meat, but with a fresh, earthy flavor.

Ingredients – for the sauce

  • 1 tablespoon capers
  • 5 tablespoons mustard mayonnaise (more for a creamier sauce)
  • 1 can of tuna
  • 4 anchovy fillets
  • Food processor or hand blender

Other

  • 1 pack of pre-cooked beets (or raw beets that you cook yourself)
  • Curly parsley, for garnish

Instructions

  • Peel the beets and slice them very thinly.
  • Place all the sauce ingredients in a food processor or use a hand blender. Blend until smooth and creamy.
  • Arrange the beet slices on a nice serving plate and spread the sauce over them.
  • Garnish with sprigs of curly parsley and serve immediately.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'