Parijstip: Driegangengeluk bij bistrot Au Petit Panisse

Combineer een bezoek aan de Marché d’Aligre in het elfde arrondissement – met z’n fruit, groente, brocante en boeken – met een lunch bij Au Petit Panisse. Hier serveren ze een smakelijk en betaalbaar driegangenmenu.

Go to the English version of this article.

Vanaf vroeg in de ochtend kun je er terecht voor koffie met een croissant. ’s Middags is er lunch, en ’s avonds kun je er dineren en borrelen tot middernacht – dan gaan de deuren dicht. Zelf kom ik hier graag voor de lunch. De herinnering aan een fijne maaltijd vorig jaar bleef hangen, dus ik besloot terug te keren.

Deze keer is het warm en neem ik plaats op het terras. In vlot tempo volgen drie gerechten elkaar op: gebakken kippenlevertjes op een bedje van bladerdeeg met daslooksaus, een mooi stukje koolvis met doperwtenpuree, gebakken spinazie en dille, en als nagerecht een schaaltje met stukjes gepocheerde peer en cake in karnemelk, met een vleugje munt.

Stuk voor stuk smaakvolle, huisgemaakte gerechten – fait maison – zonder pakjes of zakjes. Geen echte Franse klassiekers deze keer, maar gerechten geïnspireerd op het seizoen en de creativiteit van de chef. Misschien verklaart dat ook hun eigen typering: bistrot parisien atypique.

Brasserie Au Petit Panisse, 35 rue de Montreuil, 75011 Parijs. Dagelijks geopend van  8-24 uur.

© Tekst en foto’s: Monsieur Plusfours 2025

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.


Paris Tip: Three-Course Delight at Brasserie Au Petit Panisse

Combine a visit to the Marché d’Aligre in the 11th arrondissement – known for its fruit, vegetables, vintage finds and books – with lunch at Au Petit Panisse. They serve a delicious and affordable three-course menu.

From early morning, you can stop by for coffee and a croissant. Lunch is served in the afternoon, and in the evening you can enjoy dinner and drinks until midnight – when the doors close. I like to come here for lunch. The memory of a great meal last year stayed with me, so I decided to return.

This time the weather was warm, and I grabbed a seat on the terrace. Three dishes arrived in quick succession: sautéed chicken livers on a puff pastry base with wild garlic sauce, a lovely piece of pollock with pea purée, sautéed spinach and dill, and for dessert, a bowl of poached pear and cake in buttermilk with a hint of mint.

Each dish was full of flavor and clearly homemade – fait maison – with nothing from a packet or jar. No traditional classics on the menu this time, but dishes inspired by the season and the chef’s own creativity. Perhaps that also explains their self-description: bistrot parisien atypique.

Brasserie Au Petit Panisse, 35 rue de Montreuil, 75011 Paris. Open daily from 8 AM to midnight.

© Text and photo: Monsieur Plusfours 2025

SIGN UP FOR OUR FREE DUTCH-ENGLISH NEWSLETTER!

You will automatically receive our newsletter until you unsubscribe.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'