Recept: Easy pasta met cherrytomaatjes en basilicum

Renaud Michotte verruilde Brussel voor Como en vond daar de liefde, een nieuw huis én een nieuwe keuken. Dit is de pasta die hij maakt als het snel mag.

Go to the English version of this article.

Dit heb je nodig voor 2 borden geluk

  • 200 g pasta
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • een scheut goeie olijfolie
  • 2 handen cherrytomaatjes, gehalveerd
  • verse basilicum
  • geraspte Parmezaanse kaas (wees niet zuinig)

Aan de slag

  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de knoflook kort tot hij goudbruin is. Haal de knoflook uit de pan – hij heeft z’n werk gedaan.
  • Tomaatjes erin, bakken tot ze lekker zacht zijn.
  • Kook intussen de pasta tot hij al dente is.
  • Doe de pasta bij de tomaatjes, alles even goed husselen.
  • Voeg de basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas toe, meng en serveer direct.

Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl

© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2025, recept: Renaud Michotte.

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Schrijf je in


Recipe: easy pasta with cherry tomatoes and basil

Renaud Michotte swapped Brussels for Como, where he found love, a new home — and a new kitchen. This is the pasta he makes when dinner needs to be quick.

You’ll need (for two happy plates)

  • 200 g pasta
  • 2 cloves of garlic, peeled
  • a splash of good olive oil
  • 2 handfuls of cherry tomatoes, halved
  • a few fresh basil leaves
  • grated Parmesan (don’t hold back)

Instructions

  • Warm the olive oil in a pan and let the garlic turn light golden. Take it out — its work here is done.
  • Add the cherry tomatoes and let them soften while you cook the pasta.
  • Drain the pasta, toss it into the pan and swirl it through the tomatoes.
  • Tear in the basil, scatter the Parmesan, and mix it all together.
  • Sit down and enjoy the simplicity of it all.

© Text en photo: Monsieur Plusfours 2025, recipe: Renaud Michotte.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'