Vitello tonnato, maar dan met groente in plaats van kalfsvlees: flinterdunne plakjes biet met romige tonijn-mayosaus – en met bijna hetzelfde mondgevoel als vlees.
Go to the English version of this article.
Dit heb je nodig voor de snel te maken saus
- 1 eetlepel kappertjes
- 5 eetlepels mosterdmayonaise (meer voor een smeuïgere saus)
- 1 blikje tonijn
- 4 ansjovisfilets
- Keukenmachine of staafmixer
Overige ingrediënten
- 1 pakje voorgekookte bietjes (of rauwe bieten die je zelf kookt)
- Krulpeterselie, voor de garnering
Aan de slag
- Schil de bietjes en snijd ze in flinterdunne plakjes.
- Doe alle ingrediënten voor de saus in de keukenmachine of gebruik een staafmixer. Pureer tot een gladde, romige saus.
- Leg de plakjes biet op een mooie schaal en verdeel de saus erover.
- Garneer met toefjes krulpeterselie en serveer direct
Bekijk ook de andere recepten op MonsieurPlusfours.nl
© Tekst en foto: Monsieur Plusfours 2025
MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF Schrijf je in
Recipe: Betteraves Tonnato
Vitello tonnato, but with vegetables instead of veal: paper-thin slices of beetroot topped with a creamy tuna-mayo sauce — almost the same texture as meat, but with a fresh, earthy flavor.
Ingredients – for the sauce
- 1 tablespoon capers
- 5 tablespoons mustard mayonnaise (more for a creamier sauce)
- 1 can of tuna
- 4 anchovy fillets
- Food processor or hand blender
Other
- 1 pack of pre-cooked beets (or raw beets that you cook yourself)
- Curly parsley, for garnish
Instructions
- Peel the beets and slice them very thinly.
- Place all the sauce ingredients in a food processor or use a hand blender. Blend until smooth and creamy.
- Arrange the beet slices on a nice serving plate and spread the sauce over them.
- Garnish with sprigs of curly parsley and serve immediately.