Théo van Rysselberghe als schilder van de zon 

Nog tot en met 4 september toont Singer Laren werk van Théo van Rysselberghe (1862-1926), de grote Belgische meester in het verbeelden van licht en kleur.

In 1888, op reis door Marokko, ontdekt Théo van Rysselberghe kleur en het overvloedige zonlicht. Beide zullen zijn werk voorgoed typeren. Van Rysselberghe gaat pointillistisch schilderen, waarbij hij kleine toetsen ongemengde verf naast elkaar op het doek plaatst. Hiermee inspireert hij Nederlandse kunstenaars als Jan Toorop met wie hij in Brussel samen exposeerde. Singer Laren presenteert zijn omvangrijke oeuvre aan de hand van zijn favoriete thema’s als portretten, zonovergoten landschappen en kustgezichten, liefst aan de Côte d’Azur, het vrouwelijk naakt en bloemstillevens. Een feest voor het oog.

Théo van Rysselberghe. Schilder van de zonSinger Laren. tot en met 4 september 2022.

© Tekst: Monsieur Plusfours 2022; beeld: Théo van Rysselberghe, Het scharlakenrode lint (Le ruban écarlate), 1906, particuliere collectie

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'