Bekijk Picasso’s kunstwerken eens door de ogen van modeontwerper Paul Smith

Het is bijna vijftig jaar geleden dat Pablo Picasso overleed in zijn huis in het Zuid-Franse plaatsje Mougins. Om zijn werk op een ander manier te presenteren, heeft Musée National Picasso-Paris de Britse modeontwerper Paul Smith uitgenodigd om een tentoonstelling te maken.

Paul Smith noemt zichzelf geen kunstkenner, maar hij houdt wel van kunst en design. Bij de selectie van werken uit de museumcollectie heeft hij zich dan ook laten leiden door zijn eigen visuele associaties. Bovendien heeft hij vele Picasso-tentoonstellingen bezocht en vond hij dat deze vaak traditioneel waren opgezet, met slechts één kunstwerk aan de muur en weinig andere werken eromheen. De eerste schetsen van de tentoonstelling laten zien dat Smith het werk van Picasso op een verfrissende manier zal presenteren. Denk bijvoorbeeld aan kleurige muren waardoor de kunstwerken in een nieuw daglicht worden gesteld. Het wordt dus een Picassotentoonstelling met een flinke vleug Smith. Benieuwd? Het eindresultaat is vanaf 7 maart te bewonderen.

Célébration Picasso, la collection prends des couleurs,  7 maart tot en met 27 augustus 2023, Musée National Picasso-Paris

© Tekst: Monsieur Plusfours 2023; foto: Moïse Kisling, Paquerette, en Pablo Picasso in café La Rotonde, 105 Boulevard du Montparnasse, Parijs, augustus 1916; werk in het publieke domein

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'