Netflixtip: Comme une image

Een feelgoodfilm die de draak steekt met het Parijse artistiek-literaire milieu – dat is Comme une image (2004) in het kort. Ook al hebben alle hoofdpersonen zo hun eigen problemen, uiteindelijk komt het neer op keuzes maken. Iedereen doet dat op zijn manier. Met een mooie ‘bijrol’ voor de muziek van Händel en Monteverdi.

Het verhaal draait om de twintigjarige Lolita Cassard, die worstelt met haar uiterlijk, haar liefdesleven én haar familie. Zoals haar cynische vader Étienne, een schrijver die kampt met een writer’s block. Verder hebben we Sylvia Miller, de zanglerares van Lolita. Ze kijkt opeens anders naar haar leerlinge wanneer ze ontdekt dat zij de dochter is van de door haar bewonderde schrijver. Tot slot is er Pierre Miller, de echtgenoot van Sylvia. Na zijn ontmoeting met collega-schrijver Étienne staat hij opeens in de schijnwerpers. Hun levens raken even met elkaar verweven. Een fijn verhaal van regisseur Agnès Jaoui en hoofdrolspeler Jean-Pierre Bacri, die in 2021 overleed. Comme une image kreeg terecht de prijs voor het beste script in Cannes.

Kijk de film op Netflix

© Tekst: Monsieur Plusfours 2022; beeld: still uit Comme une image

MELD JE AAN VOOR ONZE GRATIS NIEUWSBRIEF!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacybeleid en ontvang je automatisch onze nieuwsbrief, net zolang totdat je je weer afmeldt.

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een '*'